BACK TO HOME


BACK TO HOME
DOUBLE SPACE
SOVJET SUBLIMINAL SEDUCTION genre=experimental rock music
POL MOD POL genre=noise music
REVERSE COLLECTIVE genre=sound performance 

REMIX RANDERS

Performance at Pro-Art.
Randers Museum of modern art/Underværket, Randers.
Sound Facts. Museo int. e biblioteca della musica di Bologna, Italy.

Mikko Mansikkala Jensen (kunstner nr. 92) uropfører værket "Remix Randers" i Underværkets store koncertsal Fredag d. 3 Juni kl 19.


Gennem Pro-Art ugen har Mikko Mansikkala Jensen optaget lyde, ambiencer og stemningsbilleder fra Randers, som han manipulerer og mixer live til en tour de force i sanseoplevelser og indtryk omsat til lyd. Publikum vil blive taget ved ørene og ført rundt i et storslået lydlandskab som strækker sig fra blide bølger af ambient til rå og kantede reallyds opklipninger. Men hvorfor nu det?

Det handler i bund og grund om at åbne op for folks ører, og udfordre dem med helt nye og uopdagede oplevelser. Stort set alle former for moderne underholdning som for eksempel TV, film, computerspil osv. henvender sig til primært til synsansen, og bruger de andre sanser til at understøtte synsindtrykket. Selv til koncerter og shows med store artister, hvor man skulle tro det var rigeligt at høre musikken, bliver man bombarderet med lys, video og visuelle effekter, så man nærmest glemmer at høre efter.

Derfor er der bevidst lagt en kraftig dæmper på det visuelle, ja faktisk bliver der slet ikke noget at se! Publikum får udleveret sovebriller ved døren, som de skal ha på under koncerten for yderligere at skærpe indtrykket fra ørene. Så kan man sidde i sin egen lille boble, og tage på tur i lydens univers.

Det kræver ingen forudsætninger at høre lydkunst, da der her er tale om en kunstform der i høj grad ligger vægt på den umiddelbare og subjektive oplevelse af værkerne frem for konsensus og fortolkning. I stedet for at stå lidt væk og betragte værket, som man gerne gør med et maleri eller en skulptur, sætter man sig her midt i malstrømmen, og bliver suget ind i værket hvis man giver det lov.